Open Hiring® in Nederland

Greyston en Start Foundation in Nederland zijn in 2019 een samenwerking aangegaan om Open Hiring® te vertalen naar de Nederlandse arbeidsmarkt, om de haalbaarheid te onderzoeken en om Open Hiring® in de praktijk uit te testen via pilootbedrijven. De eerste onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd.

Een positief aanstekelijk effect op zowel de werkgever als de werknemer!

Gent, 30 november 2020. Sinds de opstart van Open Hiring® in Nederland door Start Foundation, zijn 21 bedrijven actief aan het rekruteren met Open Hiring®. De eerste onderzoeksresultaten zijn nu gepubliceerd. Wat opvalt in Nederland, is het positieve aanstekelijke effect op zowel de werkgever als de werknemer, beiden worden in een actieve rol gezet. De werkgever sluit met Open Hiring® onbewuste vooroordelen uit en creëert kansen op een vaste en duurzame job! De werknemer neemt zijn eigen lot meer in eigen handen en is meer gemotiveerd. Open Hiring® werkt drempelverlagend en creëert eerlijke kansen op een vaste en duurzame job. Dat heeft positieve effecten voor het bedrijf, de werkgevers en de werknemers.

Werkgevers vinden Open Hiring® best spannend omdat ze niet weten wat er precies zal gebeuren en welke risico’s ze nemen, er is geen succesgarantie. Maar volgens Nederlandse werkgevers zijn de risico’s niet anders dan gebruikelijk en dus aanvaardbaar. Op een Open Hiring® vacature komen gemotiveerde mensen af. Open Hiring® creëert ook een extra instroomkanaal, het levert positieve PR op, en het geeft bovendien voldoening om mensen een eerlijke kans te bieden en te zien openbloeien.

TERUG NAAR OVERZICHT
envelope